I år inviterede min far på påskeferie i Ostseebad Damp. Anledningen var hans 75 års fødselsdag, som han ikke ønskede at fejre.

Det blev den næsten heller ikke. Min søn havde købt en flaske champagne i Paris, og Ruth og jeg købte en rødspætte lavet af marcipan. Den fandt vi i dette konditorie i Eckernförde.

Eckernförde er en hyggelig by med et fint havnemiljø, en skøn gågade, hvor der påskelørdag var et stort marked. Havde det været i Danmark var det sikkert blevet lukket af levnedsmiddelkontrollen, men det var rigtig hyggeligt at gå rundt mellem alle boderne og se alle de skønne madvarer.

Vi var jo heller ikke uheldige med vejret. Jeg var tidligt oppe og fik fanget solopgangen over Damp. Ikke det kønneste syn over højhusene, men solopgangen er altid skøn.

En and tiggede mad ved terrassen. Den manglede det yderste af det øverste næb. Gad vide hvordan den er kommet sådan til skade. Den kunne ikke samle brødstumperne op fra fliserne, men i græsset gik det fint. Det var sjovt at se hvordan dens tunge arbejdede, men naturligvis synd den var kommet galt afsted.

Jeg fik strikket en del på min Fifi. Den er aqua-grøn Lana Grossa Merino 2000. Det er så pragtfuld at have på kroppen, at jeg bare må skynde mig at få den færdig. Det er dog lidt skuffende, at så kostbart et garn kan indeholde så mange knuder. Jeg håber sandelig, at jeg bare har været uheldig at få alle nøglerne med knuder i.